Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Bulvės, 3 vienetai
Morkos, 3 vienetai
Baklažanai, 1 vienetas
Veršienos ir kiaulienos faršas, 500 gramų
Svogūnai, nedideli, 3 vienetai
Česnakai, skiltelės, 2 vienetai
Fermentinis sūris, tarkuotas, 250 gramų
Alyvuogės, žaliosios, be kauliukų, 100 gramų
Kiaušiniai, 3 vienetai
Pienas, 2 šaukštai
Pomidorų padažas, 8 šaukštai
Sojos padažas, šviesusis, 3 šaukštai
Austrių padažas, 2 šaukštai
Druska, česnakinė, pagal skonį
Čili, malti prieskoniai, truputį
Juodieji pipirai, malti, pagal skonį
Petražolės, džiovintos, kapotos
Krapai, džiovinti, kapoti
Bazilikas, džiovintas, kapotas, truputį
Aliejus, kepimui

Gaminimas:
Visas daržoves nuplauti ir nulupti. Bulves supjaustyti griežinėliais, morkas - rėžiukais, česnako skilteles sutarkuoti smulkiai, svogūną smulkiai sukapoti. Baklažaną pjaustyti kubeliais, arba tiesiog netaisyklingos formos gabaliukais.

Aliejuje pakepinti česnaką su svogūnais, sudėti druska bei pipirais pagardintą faršą ir maišant apkepinti. Kai faršas paruduoja, sudėti baklažaną. Maišant troškinti, netrukus supilant sojos bei austrių padažus.

Kepimo indą patepti aliejumi. Dėlioti druska pagardintas bulves, ant jų dėti faršo įdarą. Ant faršo barstyti morkų griežinėlius bei dalį žiedeliais supjaustytų alyvuogių.

Ant viršaus patepti pomidorų padažą, sumaišytą su baziliku, užbarstyti likusias žiedeliais supjaustytas alyvuoges.

Išplakti kiaušinius su pienu, įberti į šį plakinį krapų bei petražolių ir vėl paplakus, užpilti viską ant apkepo.

Ant viršaus užbarstyti tarkuotą sūrį ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie pusvalandį, 40 min.

Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 baklažano
2  pomidorų, vidutinio dydžio
100 g  fermentinio sūrio
2 kiaušinių
5 v. š. miltų
1 skiltelės česnako
Prieskonių


Gaminimas:
Iš 1 kiaušinio, miltų ir vandens užmaišykite tešlą ir ją pagardinkite druska.
Baklažaną supjaustykite maždaug 6 mm storio griežinėliais.
Tešloje apvoliokite baklažano griežinėlius ir apkepinkite aliejuje. Tada sudėkite baklažano griežinėlius  į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Ant kiekvieno baklažano griežinėlio dėkite po griežinėlį pomidoro, pagardinkite druska ir smulkintu česnaku, apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
Paruoštas užkepėles kepkite 10 minučių  200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol sūris išsilydys.
Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai