Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 baklažanas
1 karštai rūkyta skumbrė
1 citrina
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirų
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
1 sauja moliūgų sėklų


Gaminimas:
Baklažanus nulupti, supjaustyti kubeliais. Po to apipilti druska, kai išsiskirs karčios sultys, baklažanus nugręžti, o dar geriau ir nuskalauti po šaltu vandeniu. Iš skumbrės padaryti file, peiliu perskyrus žuvį per pusę, pašalinti kaulus. Skumbrę susmulkinti. Baklažanus pakepinti su druska ir alyvuogių aliejumi, kol gražiai apskrus. Kol baklažanai kepa, sutarkuoti citrinos žievelę, smulkiai sutrupinti moliūgų sėklas.
Apkeptus baklažanus susmulkinti grūstuku, blenderiu arba virtuviniu kombainu – taip gaunami vadinamieji baklažanų ikrai. Sumaišyti su žuvimi, tarkuota citrinos žievele. Viršų pabarstyti trupintomis moliūgų sėklomis.
Tepti ant skrudintos ciabattos, krekerių, duoniukų ar kitų mėgstamų duonos produktų. Taip galima naudoti kaip mėgstamų makaronų padažą.
Skanaus!
Išmokime gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos adresu: www.ciopciop.lt
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2023.04.22 11:51 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


gerdunka222
gerdunka222
Pažengęs
labai skanus recepčiukas, tik aš dar ant viršaus vietoj alyvuogių aliejaus naudoju moliūgų sėklų aliejų, labai skanu irgi. apie moliūgų sėklų aliejaus naudą galit čia paskaityti, labai geras produktas jorus.lt
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai