Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 baklažanas;
0,5 svogūno;
1 skiltelė česnako;
1 morka;
2 šaukštai pomidorų padažo;
150 g maltos mėsos;
50 g fermentinio sūrio;
Druskos ir pipirų mėsai;
aliejaus kepimui.


Gaminimas:
Baklažaną nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Sutarkuoti morką. Svogūną ir česnaką pjaustome kubeliais ir šiek tiek pakepiname, tada dedame baklažano minkštimą ir morkas. Viską pakepti apie 10 minučių. Mėsą paskaniname prieskoniais ir kepame atskirai keptuvėje apie 10 minučių. Kai mėsytė iškepa, sudedame pomidorų padažą ir troškintas daržoves. Viską gerai išmaišome ir patroškiname kelias minutes. Viską dedame į kepimo indus, apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepame 180 0C apie 10 minučių, kol sūris gražiai apskrus. Skanaus :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
4 baklažanai
300 g faršo
2 svogūnai
Druska - pagal skonį
Pipirai - pagal skonį
Kmynai, truputį
Vanduo, truputį
 
Padažui:
 
4 pomidorai
1 v. š. pomidorų pastos
100 ml vandens
Čili pipirų milteliai, truputį
 
Viršutiniam sluoksniui:
 
1 v. š. sviesto
2 v. š. miltų
200 ml pieno
Druska - pagal skonį
2 saldžios paprikos
150 g tarkuoto sūrio
 


Gaminimas:
Baklažanus supjaustyti išilgomis juostomis, pabarstyti druska ir palikti kokioms 5 minutėms. Įkaitinti keptuvę su aliejumi. Baklažanų juostas nusausinti ir apkepti karštame aliejuje. Iškeptus baklažanus išpradžių sudėti ant vienkartinių rankšluostukų, kad aliejus truputų nuvarvėtų.
Pomidorus kuo smulkiau supjaustyti ir su likusiais padažo ingredientais sudėti į puodą, pavirti apie 10 min.
Baklažanų juostas sudėti į apkepo formą, užpilti padažu. Svogūnus supjaustyti, kartu su faršu ir prieskoniais sudėti į keptuvę, užpilti truputį vandens ir viską patroškinti apie 15 min. Viską supilti ant baklažanų.
Iš sviesto, miltų, pieno ir druskos išvirti baltą padažą. Užpilti ant faršo sluoksnio.
Paprikas supjaustyti plonomis juostelėmis. Jomis padengti baltą padažą. Ant viršaus užbarstyti tarkuotą sūrį. Kepti 190-200 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje apie 40 min., kol viskas gražiai paruduos.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai