Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
4 PORCIJOMS
200 g miltų
20 g lydyto sviesto
žiupsnelis druskos
1 kiaušinis
0,5 stiklinės šilto vandens
1 šaukštelis lydyto sviesto
ĮDARUI
1,5 kg obuolių
1 citrinos sulčių
po 50 g maltų migdolų ir lazdyno riešutų
100 g cukraus
100 g razinų
1 šaukštelis cinamono
2 šaukštai romo
120 g lydyto sviesto
80 g maltų džiuvėsių


Gaminimas:
1. Sudedi miltus, įberi druskos, išmaišai ir viduryje padarai duobutę. Supili lydytą sviestą, įmuši kiaušinį ir po truputį pildami vandenį, išminkyk tešlą. Suformuok rutulį, ištepk sviestu, pridenk ir pausvalandžiui įdėk į šaldytuvą.
2. Obuolius nulupk ir supjaustyk griežinėliais, apšlakstyk citrinų sultimis, suberk riešutus, cukrų, razinas, cinamoną ir supilk romą. Gerai išmaišius, indą uždenk dangčiu. Ištirpink 40 g sviesto ir jame pakepk maltus džiūvėsėlius. Orkaitę įkaitink iki 200C.
3. Tešlą ištemk, ištepk lydytu sviestu ir apibarstyk apkeptais džiūvėsėliais. Ant tešlos sudėk įdarą (palik tuščius 3 cm pločio pakraščius). Užlenkę kraštus, pyragą suvyniokite.
4. Skardą ištepk sviestu, pyragą dėk siūle į viršų ir kepk 40 min retkarčiais patepdami sviestu.
Skanaus!!!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai