Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Balandėliams:

700 g kiaulienos, maltos
100 g ryžių
50 g džiūvėsėlių
200 g kopūsto, smulkiai pjaustyto
1 a. š. druskos
Žiupsnelio pipirų
2 kiaušinių
2 skiltelių česnako
Priesnonių mėsai
 
Padažui:

Kubelio kiaulienos sultinio
Vandens (kad apsemtų)
2 v. š. grietinės
3 v. š. miltų
2 v. š. pomidorų padažo
100 ml pieno
Druskos
Pipirų
1 saujelės petražolių
 


Gaminimas:
Maltą kiaulieną sudėti į dubenį. Tada sudėti trintą česnaką, berti prieskonių, sudėti džiūvėsėlius, kopūstą, kiaušinius, išvirtus ir atvėsintus ryžius ir viską gerai išminkyti. Suformuoti balandėlius. 
 
Apkepti įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol paruduos. Tada pilti vandens (kad apsemtų) ir troškinti 15 - 20 minučių ant silpnos ugnies.
Miltus sumaišyti su pienu (kad neliktų gumulėlių) ir, lėtai maišant, supilti į puodą su balandėliais. Tada sudėti grietinę, pomidorų padažą, suberti prieskonius ir ant lėtos ugnies troškinti 2 minutes. Baigiant troškinti, sudėti petražoles.
P. S. Miltų kiekis priklauso nuo vandens kiekio. Prieš supilant pieną su miltais, žiūrėkite masės tirštumą.
Galima patiekti su virtomis bulvėmis, raugintas agurkais, salotomis.
 
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai