Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
500 g jautienos faršo
250 g fermentinio sūrio
2 svogūnai
2 česnako skiltelės 
100 g ryžių 
1 skardinė konservuotų pupelių
2 paprikos
1 morka
2 pomidorai
Prieskoninės žolelės: rozmarinas, petražolės, lauro lapeliai ir raudonieji aštrūs malti pipirai
malti juodieji pipirai
druska
lauro lapeliai
50 g natūralios pomidorų tyrės 
4 v. š. alyvuogių aliejaus
prieskoniai (vegeta) arba prieskonių mišinys
 


Gaminimas:
Puode apkepiname faršą, kol jis paruduos, tuo pačiu metu pasiruošiame visas daržoves ir į įkaitintą keptuvę, įpylę šiek tiek alyvuogių aliejaus, pradedame apkepinti šiaudeliais supjaustytas paprikas, kol paprikos kepinasi, susitarkuojame morką ir beriame į keptuvę su paprikomis.
Kol viskas kepinasi, susismulkiname svogūnus su česnakais ir taip pat beriame į keptuvę iškart po to susipjaustome kubeliais pomidorus ir taip pat beriame į keptuvę, pakepinę keletą minučių, pilame pomidorų tyrę, pabarstome druska, maltais juodais pipirais, pagardiname žiupsneliu vegetos, beriame raudonuosius aštrius pipirus, dedame šiek tiek rozmarino, smulkintas petražoles, viską gerai išmaišome ir pakepiname apie 3 - 4 min.
Tada visą masę beriame į puodą, kur jau yra apkepintas faršas, viską išmaišome užpilame šaltu vandeniu (vandens pilame priklausomai nuo puodo dydžio) ir laukiame, kol viskas užvirs.
Kai užverda dedame lauro lapelių, juodųjų nesmulkintų pipirų, beriame pupeles ir praėjus 5 min suberiame ryžius, tuomet laukiame, kol ryžiai su pupelėmis išvirs jiems išvirus išjungiame ugnį ir uždengę palaikome 10 min.
O jau tada galima pilti į lėkštę ant viršaus patarkuoti fermentinio sūrio ir ragauti.
Skanaus!!!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai