Santrauka: Astragalus membranaceous augalas senėjimo standymui ir net atsukimui
Tema sukurta: 2018.02.07 20:02
2018.02.07 20:02 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Gediminas107
Gediminas107
Naujokas
Žinoma, kad tokia dalykai kaip alkoholio vartojimas, rūkymas, sėslumas, aplinkos tarša, stresas, miego nepakankamumas, didelio kiekio cukraus, mėsos, riebaus ir perdirbto maisto vartojimas paspartina senėjimo procesus. Bet sveikas gyvenimo būdas užtikrina ne tik ilgesnį gyvenimą, bet ir mažesnę rizika susirgti ir gyventi laimingiau senatvėje. Ne veltui vis daugiau kalbama, kad žmonėms reikėtų pereiti prie vegetariškos mitybos, vartoti kuo daugiau daržovių ir vaisių. Deja lietuviai palyginus trumpai gyvena dėl per didelio gyvūlinio maisto ir alkoholio vartojimo. Tuo tarpų japonai gyvena ilgiausiai ypač besilaikantis okinaviškos dietos, kurioje didžiąją dalį sudaro saldžiosios bulvės ir ryžiai. Šakninėse daržovėse gausu taip pat heliurono rūgšties, kuri storina jungiamuosius audinius, kurie padeda atrodyti jauniau.Yra duomenų ir, kad kalorijų ribojimas padeda ilginti gyvenimo trūkmę.
Yra įvairios teorijos apie tai kas sukelia organizmo senėjimą. Pavyzdžiui kūne nuolat vyksta įvairios cheminės reakcijos, kurių metu susidaro laisvieji radikalai, labai nestabilios reaktyvaus deguonies molekulės, kurios atakuoja mūsų ląsteles ir jos pradeda senti. "Oksidacinį stresą" sukelianti laipsnišką organizmo nusidėvėjimą galima stabdyti vartojant daugiau antioksidantų turintį maistą.
Taip pat senstant endokrininės liaukos pradeda gaminti mažiau hormonų tokių kaip testosteronas ar estrogenas dėl ko jaučiama energijos stoka, susilpnėja fizinis ir protinis pajėgumas. Todėl hormonų terapija padeda seniems pasijusti vėl jauniems.
Tokių biocheminių procesų yra ir daugiau spartinačių senėjimą, tačiau DNR žala laikoma vienų iš pagrindiniu senėjimo bei vėžį sukeliančiu faktoriu. Gensler, Helen L.; Bernstein, Harris (1981). "DNA Damage as the Primary Cause of Aging". The Quarterly Review of Biology. 56 (3): 279 - 303. doi:10.1086/412317. JSTOR 2826464. PMID 7031747.
Telomerai apsaugo DNR tarsi batų raištelių galiukai nuo siūlų išsiardimo ir manoma, kad jų ilgis determinuoja kiek laiko žmogus gyvens. Todėl jų ilginimas gali padėti ilgiau išlikti jauniems.
Yra sukurtas TA-65 preparatas, kuris pagamintas ir įrodytas kaip ilginantis telomerus. Jis gaminamas astragalus membranaceous augalo pagrindu lietuviškai vadinamo dar kulkšne, kuris rytų medicinoje yra net vertingesnis už ženšenį dėl gydomųjų savybių. Būtent šiame augale esančios medžiagos cikloastragiolas ir astragalocidas IV nustatytos kaip medžiagos ilginančios telomerus. https://www.karger.com/Article/Abstract/365290
Tad tiek kas domisi ilgaamžiškumu vertėtų pasidomėti telomerų aktyvavimo medžiagomis ir žinoma nepamiršti sveikos gyvenseno dėsnių.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2018.02.08 01:47 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Sidabrinis
Sidabrinis
Didmeistris
Vakar rankose laikiau gan paprastą ryžių paką. Lyg netyčia peržvelgiau užrašus ant jo - kaip visuomet sudėtinga rasti galiojimo datą, prie kurios žymima iš kurios šalies atvyko (šiaip įdomu). Pavartęs radau. Žiūriu toliau, lyg nuojauta sako, kad kažkas tokio bus parašyta - akurat - sudėtis. Parašyta, kad "gali būti riešutų, sojos ir glitimo pėdsakų". Iš karto prisiminiau kur tokį užrašą mačiau. Kur manote? Ant šokolado pakuotės. Khm, o kokis ryšis tarp fasuotų ryžių, ir, mmm, šokoladissimo...???

P.S. kad būtų aiškiau, ir tas, ir anas pastaruoju metu apkalbamas žiniasklaidos. Apie šokoladą sakoma, kad neva išreklamuota faktinė jo nauda, o ryžius rekomenduojama ruošti be maišelių ir labai gerai virti, kad būtų eliminuota didžioji dalis chemikalijų, tiekimo grandinės pradžioje, gal ir kur vėliau, naudotų pramoniniu būdu.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2018.02.08 19:32 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Gediminas107
Gediminas107
Naujokas
Pats ryžius rečiau vartoju kadangi yra pigus lietuviški grikiai, kurie yra dar sveikesni ir ekologiškesni. Geriau vengti maisto, kuris atkeliauja už ES ribų iš tokiu šalių kaip Kinija, nes ekologiškumo reikalavimai skyriasi.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2018 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai