Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
800 g miltų
160 g cukraus
25 g mielių
500 g grietinėlės
3 šaukštų aliejaus
1 kiaušinio
150 g aguonų
1 šaukšto vanilinio "Dansukker" cukraus
1 žiupsnio druskos
1 kiaušinio trynio
Aptepimui:
2 šaukštų perlinio "Dansukker" cukraus
1 kiaušinio baltymo


Gaminimas:
Į dubenį supilti miltus, viduje padaryti duobutę.
Į ją supilti nešaltą grietinėlę, kurioje išplaktas vienas visas kiaušinis ir kito trynys, ištirpintos mielės, vanilinis cukrus ir cukrus su žiupsneliu druskos. Masę pamaišyti su miltais iš duobės kraštų ir dubenį padėti šiltai.
Kai matosi, kad jau pyragas pakilo, reikia minkyti rankomis. Įpilti 3 šaukštus aliejaus ir masę išmaišyti su visais miltais. Jei limpa prie rankų, vadinasi trūksta miltų. Tešla turi būti tąsi, bet vientisa.
Skardą ištepti aliejumi, dėti išminkytą tešlą, protarpiais pabarstant išpustytomis aguonomis ir padėti šiltai, kad iškiltų.
Kai pyragas pakyla, jo viršų reikia ištepti kiaušinio baltymu, pabarstyti perliniu cukrumi.
Kepti apie 30 min.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2018 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai