Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1,5 l lengvai paraugintų kopūstų
12 bulvių
0,5 kg kiaulienos faršo
1 kiaušinio
2 šaukštų džiūvėsių
šaukšto krakmolo
alyvuogių arba moliūgų aliejaus
kelių svogūnų (raudonųjų ir baltųjų)
„Santa Maria“ penkių rūšių pipirų
„Santa Maria“baltųjų pipirų
aitriosios paprikos mažos ankšties
citrinos
žaliųjų alyvuogių
lauro lapų
mairūno
baziliko
raudonėlio
petražolių
druskos
žalių daržovių papuošimui


Gaminimas:
Išvirtus sultinyje kopūstus patroškinti aliejuje su jau apkepintais svogūnais bei truputėliu aitriosios paprikos. Betroškinant dar pagardinti lauro lapeliais, baltaisiais pipirais, mairūnu, baziliku. Bulvėse padaryti išpjovą "varlės' burnai. Į mėsą įberti šaukštelį druskos, po trupučiuką penkių rūšių „Santa Marios“ pipirų, lauro lapelių, mairūno, baziliko, raudonėlio, įpjaustyti šiek tiek aitriosios paprikos, įmušti kiaušinį, suberti džiūvėsius, krakmolą. Išmaišyti ir gautą masę sukimšti į bulvių išpjovas. Įdarytas bulves aptepti pasūdytu alyvuogių ar moliūgų aliejumi, apiberti petražolėmis. Kepti apie 45 min. Iš kopūstų suformuoti "širdis', jas pašlakstyti citrina. Ant viršaus dėti įsimylėjusias "varles' su akimis iš alyvuogių, bei pipiriniais vyzdžiais. Papuošti pagal savo skonį.

Vietoj troškintų kopūstų galima gaminti kitokių daržovių troškinį, bet mano išrinktasis labiausiai mėgsta paraugintų kopūstų troškinį.

Linkiu sėkmingai pasinaudoti mano receptu.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai