Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
pepa,
9converter,
gtejamento,
luminor,
y8,
canva,
pasaulio,
geriausios,
graziausios,
geriausia,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Trumpoji g., Sintautų mstl., Šakių r. sav.,
Vytauto g., Sintautų mstl., Šakių r. sav.,
Ateities g., Skaistakaimio k., Šakių r. sav.,
Aušros g., Skaistakaimio k., Šakių r. sav.,
Nemuno g., Skaistakaimio k., Šakių r. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 1 jaučio inkstai 1 veršelio liežuvis (Abbacchio) rauginti agurkai (jokiu būdu ne marinuoti) 2 šaukštai perlinių kruopų 1-2 morkos 1 petražolės šaknis 1 nedidelis salieras 1
bulvė 2 svogūnai, susmulkinti žalumynai: krapai, petražolės, saliero lapeliai 3 lauro lapai 6 žirneliai juodųjų pipirų 2 žirneliai kvapiųjų pipirų
Gaminimas: Visų pirmą pamirškite bet kokias valgyklines asociacijas susijusias su agurkine sriuba. O tai padarę
imkitės subproduktų paruošimo darbų, nes agurkinė verdama būtent su jais. Inkstus perpjaukite išilgai, išmirkykite, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite. Pavirę 5-10 minučių, vandenį nupilkite, inkstus išplaukite, vėl užpilkite šaltu vandeniu ir virkite dar 5 minutes. Po to susmulkinkite
ir sudėkite juos į puodą. Liežuvį (geriausiai veršelio) virkite, kol jis bus pusiau išvirtas, įkiškite po šaltu vandeniu ir nulupkite. Odelė turėtų lengvai luptis. Viralą, kuriame virė liežuvis, kartu supjaustytu liežuviu supilkite į puodą, kuriame sudėti inkstai, įpilkite verdančio vandens
ir pusvalandį virkite. Tuo tarpu užsiimkite kitais darbais, kurių reikia agurkinei. Du šaukštus perlinių kruopų perplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu ir uždengę palikite brinkti. Agurkus supjaustykite ir virkite jų pačių rauge 10 min., visą laiką nuimdami atsiradusias
putas. Supjaustykite plonomis juostelėmis morkas, petražolę, salierą, kubeliais - vieną bulvę. Dabar reikia viską sujungti, bet tai padaryti reikia protingai. Pirmiausiai į sriubą sumeskite šaknines daržoves ir kruopas. Už 10 minučių - bulves ir du susmulkintus svogūnus. Ir tik
po to, kai viskas išvirs - agurkus kartu su skysčiu (raugu). Sriubos geriausiai nesūdyti visai, o įpilti daugiau agurkų raugo. Likus 3 minutėms iki pabaigos sudėkite susmulkintus žalumynus: krapus, petražoles, saliero lapelius, 3 lauro lapus, 6 žirnelius juodųjų ir 2 žirnelius kvapiųjų
pipirų. Po to išjunkite ugnį, sandariai uždenkite dangčiu ir leiskite sriubai pastovėti (jei yra kantrybės). Valgoma agurkite, žinoma, su grietine ir juoda duona. Paprastesnė, bet ir prastesnė agurkine iš paukštienos (geriausiai - antienos). Subproduktus - skrandukus, širdeles, kepenis,
kaklus - smulkiai supjausytiti, užpilti verdančiu vandeniu ir virti valandą. Visa kita - žr. aukščiau. Tik perlines kuopas galima pakeisti ryžiais, o prieskonių rinkinį papildyti česnako ir raudonėliu. Agurkinę galima virti ir iš žuvies (kas sudėtingiau) ir vegetariškai (kas kvaila), bet jos
negalima išvirti be raugintų agurkų.
|
|
|
|
|