Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 stiklinė pieno
1 stiklinė grietinėlės
1 vanilės ankštis
Aguonų
100 g kūčiukų arba lietuviškų sausainių
2 v. š.medaus
5 v. š. spanguolių
2 šaukštai želatinos
1 čili pipiro
Čiobrelio šakelės 
Cukraus
2 v. š. cukraus
5 formelių (metalinių)
 


Gaminimas:
Aguonų pieno drebučiai:
Į prikaistuvį supilti pieną, grietinėlę, sudėti želatinq ir  ,maišant, kaitinti ant vidutinės ugnies, kol želatinos granulės ištirps. Tada suberti  aguonas,cukrų, sudėti vanilės ankštį ir viską gerai išmaišyti. Išimti vanilės ankštį, supilstyti gautą masę į formeles, ant viršaus užberti po šaukštelį aguonų ir palikti kambario temperatūroje, kad visiškai atvėstų.Tada desertus padėti  į šaldytuvą 3-4 valandom, kad gerai sustingtų.
Trupiniai:
Įkaitinti keptuvę ir į ją suberti cukrų bei leisti jam išsilyditi. Tada dėti sviesto ir gerai išmaišyti. Sausainius sulaužyti smulkiais gabaliukais ir suberti į karamelę. Gerai permaišyti, kad sausainiai gražiai pasidengtų karamele. Viską sudėti į atskirą indą arba ant sviestinio popieriaus ir palikti atvėsti. Atvėsusius sausainius sudėti į virtuvinį kombainą ir sutyrupinti iki trupinukų.
Padažas:
Susmulkintą čili pipirą pakepinti įkaitintoje keptuvėje. Tada sudėti medų ir,nuolat maišant, pakaitinti ir sudėti spanguoles. Nepamiršti uolat maišyti, kad padažas neprisviltų. Dar šiek tiek pakaitinti, nukaisti ir palikti atvėsti. Į lėkštę išversti sustingusius aguonų pieno drebučius, užbarstyti karamelizuotų sausainių trupinių, uždėti šaukštą padažo ir papuošti šviežiu čiobreliu.
Skanaus!
 
 www.ciopciop.lt
 
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai