Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
150 g aguonų
4 kiaušiniai
200 g cukraus
100 g maltų džiūvėsių
1 šaukštelis "Santa Maria" cinamono
1 šaukštelis "Santa Maria" vanilinio cukraus
1 indelis kondensuoto saldinto pieno
1 pakelis migdolų skiedrelių


Gaminimas:
1.Aguonas užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame mirkti per naktį.
2.Išmirkytas ir nusunktas aguonas sumalame mėsmale mažiausiai du kartus.
3.Kiaušinių trynius elektriniu plakikliu suplakame su cukrumi, kol jie pabals ir tada įmaišome į aguonų masę. Viską gerai išmaišome.
4.Tada beriame džiūvėsius, cinamoną ir vanilę ir vėl viską gerai išmaišome.
5.Baltymus išplakame iki standokų putų ir po truputį pildami atsargiai jas įmaišome į aguonas.
6.Kepimo formą ištepame sviestu ir supilame aguonų masę. Išlyginame torto paviršių.
7.Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 minučių.
8.Kol tortas kepa, keptuvėje paskrudiname migdolų skiedreles, kol jos lengvai parus.
9.Nedideliame puode pašildome indelį kondensuoto saldinto pieno.
10.Iškepusį dar šiltą pyragą subadome mediniu pagaliuku ir po truputį pilame šiltą kondensuotą pieną, kad jis susigertų į patį tortą.
11.Ant dar šilto kondensuoto pieno užbarstome migdolų skiedreles, kad jos priliptų.
12.Paliekame tortą atvėsti ir sustingti.
Tai tikrai nepaprasto skonio tortas :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai