Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
3 kiaušiniai
200 g cukraus (pagal skonį)
150 g sviesto
0,5 arb. š. kepimo miltelių
0,5 stiklinės aguonų
1,5 stiklinės miltų


Gaminimas:
Aguonas pamerkti šiltame vandenyje apie 2 valandas, paskui kelis kartus permalti. Į sviestą pilti cukrų ir kiaušinio trynius. Viską išmaišyti. Tada dėti aguonas, vanilinį cukrų, pilti persijotus miltus, kepimo miltelius ir galiausiai į tešlą įmaišyti gerai išplaktus kiaušinio baltymus. Tešla neturi būti kieta. Pilam į kepimo formą ir kepam apie 30 minučių, kol gražiai paruduos. Skanaus :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
350 g miltų
100 g cukraus
1 a. š. kepimo miltelių
200 g sviesto
4 kiaušiniai
100 g aguonų
0,5 citrinos
aliejus
cukraus pudrą


Gaminimas:
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, sviestą išsukti iki purumo. Maišant sumušti kiaušinius, suberti cukrų, miltus.
Iš pusės citrinos išspausti sultis.
Į tešlą supilti citrinos sultis ir aguonas.
Masę sudėti į aliejumi išteptą kekso formą ir kepti 45-60min.
Skanųjį keksą palikti ataušti formoje, išėmus apibarstyti cukraus pudra pagal skonį.
Skanaus!

Patiekalus galite pagardinti skaldytais grūdais ir kviečiais „Activus“! Šis produktas puikiai tinka įvairiems sveikuolių patiekalams, jogurtui ar varškei, faršui, duonai ir kitiems miltiniams konditerijos gaminiams pagardinti. Skaldyti grūdai yra natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai