Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
meile,
ugnė kveselytė,
60????? 11.09.2024,
žaliene,
"75 jb bd",
seks pazintys,
asr nederland,
euronews,
iyad mare vader,
de stentor,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Žirgupės g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Žirmūnų g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Žirnių g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Žiupronių g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Žiūrų g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Vienmetis, dvimetis ar daugiametis žolinis augalas. Dabar tai labai populiarus, beveik tarptautinis prieskonis. Juo paskaninkite morkų, duonos sriubas, kiaulieną, žuvies patiekalus. Stiebų įdėkite į raugiamus agurkus. Tinka likeriams, arbatoms, vynams aromatizuoti. Kvapas ir skonis švelnus, panašus
į anyžių, tik ne toks saldus. Pankolio nevartokite dideliais kiekiais. Sėklų nuoviras palengvina atsikosėjimą, skatina virškinimą, šalina skrandžio spazmus, geriamas, kai pučia vidurius. Be to, sėklas į įvairius gaminius deda ir konditeriai. Naudojamos dalys: švieži lapai ir stiebai,
sunokusios (pilkšvai žalios spalvos) sėklos. Plačiau skaitykite žurnale „Gėlių spalvos“ Nr. 14 - „Prieskonių sodas“.
|
|
|
|
|