Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
500 g žaliųjų šparaginių pupelių,
75 g džiovintų abrikosų,
1 šaukštas tarkuotų apelsinų žievelių,
druskos,
200 g konservuotų saldžiųjų kukurūzų,
3 graikiniai riešutai.

Padažui:
1 šaukštas apelsinų sulčių,
1 šaukštas alyvų aliejaus,
1 arbatinis šaukštelis medaus,
šviežiai maltų pipirų,
keletas lašų citrinų sulčių

Gaminimas:
Abrikosus užpilame šaltu vandeniu ir palaikome 3 val. Išmirkytus abrikosus kartu su vandeniu supilame į puodą, užviriname, uždengiame ir paverdame 5-10 min., kol suminkštėja. Nuvarviname, kiekvieną abrikosą supjaustome šiaudeliais, sudedame į salotinę ir sumaišome su tarkuotomis apelsinų žievelėmis. Puode užviriname vandenį, pasūdome ir sudedame šparagines pupeles. Paverdame 5 min., kol pupelės suminkštėja, bet neištyžta. Nuvarviname, perplauname šaltu vandeniu, dar kartą gerai nuvarviname ir supjaustome. Dedame į salotinę ant abrikosų kartu su nuvarvintais kukurūzais. Sumaišome. Padažui dubenyje suplakame apelsinų sultis, alyvų aliejų, medų, maltus pipirus ir druską. Padažą užpilame ant salotų. Apibarstome prieskoniais ir užpilame keletą lašų citrinų sulčių. Uždengiame plėvele ir palaikome šaldytuve apie 30 min. Dar kartą atsargiai išmaišome, apdėliojame graikinių riešutų puselėmis ir tiekiame.  Labai tinka su šaltos mėsos patiekalais: kiauliena, antiena arba su karšta vištiena.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai