Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
70 g margarino VILNIUS kepiniams
70 g grietinės
1 kiaušinis
2 šaukštai cukraus
1 valgomasis šaukštas kakavos
0,5 šaukštelio sodos, gesintos su actu
miltų (kiek prireiks)
Varškės sluoksniui:
1 kg varškės
6 kiaušiniai
1,5 puodelio cukraus
50 g margarino VILNIUS kepiniams
2 šaukštai krakmolo
1 citrina
Aguonų sluoksniui:
1 puodelis aguonų
2 šaukštai cukraus
Glazūrai:
100 g šokolado
3 šaukštai pieno
30 g margarino VILNIUS kepiniams


Gaminimas:
Margariną išlydome ir išsukame su grietine ir kiaušiniu. Įmaišome cukrų, kakavą, sodą.
Į tešlą įmaišome miltų. Tešla neturi būti skysta, o vidutinio kietumo.
Tešla išklojame kepimo formos dugną. Tešlą paspauskite. Ant tešlos pilsime aguonų ir varškės sluoksnį.
Varškę išplakame su cukrumi, margarinu, krakmolu ir citrinos sultimis.
Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius išplakame ir sumaišome su varškės mase, o baltymus išplakame atskirai iki putų ir  taip pat įmaišome į varškės masę.
Aguonas pamerkiame vandenyje ir palaikome bent 1 valandą. Geriausia užmerktas aguonas palikti per naktį. Aguonas išmaišome su cukrumi.
Ant tešlos pirmiausiai supilame dalį varškės masės, po to aguonų sluoksnį ir vėl varškės.
Kepame pyragą iki 200 C orkaitėje apie 1,5 valandos.
Pyrago viršui aptepti pasigaminame glazūrą. Tepsime, kai pyragas iškeps ir šiek tiek pravės.
Ištirpiname margariną ir šokoladą, įmaišome pieną. Šia mase ir tepsime pyrago viršų.
Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai