Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai: 
1 skiltelė česnako
300g  vištienos ar kalakutienos iš ūkininkų
3 svogūnai
1 cm imbiero
0,5 marinuotos citrinos

2 valg.š. saulėgrąžų ar alyvuogių aliejaus
1 arb.š. druskos
1 arb.š. džiovintų petražolių ar sauja šviežių kapotų
1 arb.š. džiovintos kalendros ar sauja šviežios kapotos
1 žiupsnis šafrano (nebūtina)
10 žalių ar violetinių alyvuogių
150 g kuskuso
0,5 citrinos
 


Gaminimas:
Nulupame svogūnus, česnaką ir imbierą. Juos smulkiai sukapojame ar sutarkuojame.
Įkaitiname keptuvėje aliejų ir sudedame sutarkuotas prieskonines daržoves. Kepiname maždaug 5 minutes.
Kalakutieną perpjauname įstrižai, kad gautųsi du ne pernelyg stori gabaliukai.
Įtriname kalakutieną prieskoniais tokiais, kaip druska, pipirai ir žolelės.
Kai svogūnai apkempa, sudedame į keptuvę šafraną ir kalakutieną. Užpilame 150 ml vandens t.y. pusę stiklinės ir uždengę dangčiu troškiname 10 min.
Marinuotas citrinas supjaustome plonais griežinėliais.
Kai vištiena išsitroškina, sudedame į keptuvę marinuotas citrinas ir alyvuoges ir patroškiname dar 10 min.
Kol vištiena baigia troškintis, puode užverdame 200ml vandens ir supilame į jį kuskusą. Uždengiame dangtį ir leidžiame pastovėti 5-10 min.
Kai patiekalas baigs troškintis, išspaudžiame į jį citrinos sultis. Patiekiame su išbrinkusiomis kuskuso kruopomis. 
 
Skanaus
 
Išmokite gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos: www.ciopciop.lt

 
Nuotraukos autorius Darius Petrulaitis
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai