Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
75 g sviesto
2/3 puodelio cukraus
2 kiaušiniai
1,5 puodelio pieno
1/2 a. š. kepimo miltelių
3 - 4 puodeliai miltų

Kremui:
350 ml pieno
4 v. š. krakmolo
2 kiaušiniai
1 skardinė (300 g) kondensuoto pieno
1,5 puodelio grietinėlės


Gaminimas:
Lakštai:
ištrinti sviestą su cukrum iki baltumo. Įmušti kiaušinius, supilti pieną ir išmaišyti. Persijoti miltus su kepimo milteliais ir po vieną puodelį pilti į kiaušinių masę, kol gausis tešla, panaši į koldūnų tešlą. Miltų daugiau negu nurodyta geriau nedėti, nes papločiai gausis labai kieti. Net jeigu tešla ir lips prie rankų, ją uždengti ir leisti pastovėti 15 – 20 minučių, O tada kočioti vis pabarstant miltais. Orkaitę įkaitinti iki 170º?. Imti po nedidelį tešlos gabaliuką ir kočioti plonyčius papločius. Juos apipjauti pagal reikiamo dydžio formą, subadyti šakute ir kepti, kol kraštai pradės gelsti. Turi gautis 15 – 22 papločių. Nuopjovas iškepti ir panaudoti šonams apibarstyti. Kremas Pirmiausiai reikia išvirti ir ataušinti kondensuotą pieną (virti 1,5 – 2 valandas).

Kremui:
išmaišyti kiaušinius su krakmolu, kad neliktų gumuliukų ir palaipsniui į juos supilti karštą pieną. Dėti masę ant ugnies ir virti maišant 5 – 7 minutes, kol sutirštės. Visiškai ataušinti. Išplakti virtą kondensuotą pieną ir kremą. Atskirai išplakti grietinėlę ir atsargiai sumaišyti su išplaktu kremu. Visus papločius aptepti kremu, uždengti ir paslėgus dėti į šaldytuvą kelioms valandoms. Aptepti kremu viršų ir šonus, aplipinti trupiniais, papuošti.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
19 cm skersmens tortui (apie 1 kg) reikės

Lakštams:
240 g miltų
100 g sviesto
75 g grietinės
1 kiaušinis
Žiupsnelis druskos
Kremui:
450 ml pieno
1 a. š. vanilinio cukraus arba maltos vanilės (naudojau Dansukker maltą)
125 g cukraus
4 kiaušinių trynių
40 g miltų
200 g sviesto
Spanguolių uogienės sluoksniui:
300 trintų spanguolių su cukrumi
2 a.š. krakmolo (užpilto turpučiu šalto vandens)


Gaminimas:
Torto lakštų gamyba:
1. Miltus išberkite ant didelės pjaustymo lentos ar ant stalo, pasitiesę kepimo popieriaus (aš būtent taip ir dariau).
2. Tuomet suberkite miltus ir padarykite duobutę, į kurią sutarkuokite šaltą sviestą (labai patogu tarkuoti nuolat pamirkant sviestą į miltus).
3. Kapokite peiliu, kol susidarys trupiniai.
4. Po to, vėl padarykite duobutę, į ją supilkite grietinę, druską, įmuškite kiaušinį ir toliau kapokite peiliu, kol tešla taps minkoma rankomis, tai yra visi produktai susimaišys į vientisą masę.
5. Išminkytą tešlą padalinkite į 7 dalis ir dėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms.
6. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C.
7. Kiekvieną lakštą labai plonai iškočiokite, galima ant kepimo popieriaus.
8. Aš kiekvieną lakštą apipjausčiau, naudodama 20 cm skersmens kepimo formos dugną, o atraižėles kepiau kartu su kiekvienu lakštu, jie buvo skirti trupiniams. Reikia nepamiršti, kad kepant lakštai traukiasi, manieji gavosi 19 cm skersmens.
9. Nepamirškite kiekvieno lakšto subadyti šakute.
Kremo gamyba:
1. Pieną su vanilinu užvirinkite ir palikite vėsti.
2. Trynius išplakite su cukrumi. Sudėkite miltus ir vėl gerai išplakite.
3. Nuolant maišydami supilkite pravėsusį pieną (karštas pienas sutrauks trynius).
4. Gautą masę kaitinkite ant silpnos uginies, nuolat maišydami apie 5-8 minutes, kol masė pradės tirštėti. . Aš masę po to dar perkošiau.
5. Į šiek tiek pravėsusį kremą sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą ir gerai išmaišykite.
Spanguolių uogienės gamyba:
Šaldytas trintas spanguoles su cukrumi užvirinkite ir sudėkite krakmolą, ištirpintą vandenyje, supilkite nuolat maišydami ir dar kart užvirkite.
Torto surinkimas:
Į torto formą dėkite lakštą, būtinai pūslėta puse į apačią, aptepkite kremu, vėl tešlos lakštas, kremas ir t.t. Vieną lakštą aš aptepiau spanguolių uogiene. Tortą paslėkite porai valandų, tai daryti nėra būtina, bet aš darau, kad paviršius būtų lygusir lakštai geriau sugertų kremą. Po to aptpekite likusiu kremu ir padenkite susmulkintais trupiniais (likusiais nuo lakštų atraižėlių). Tortą rekomenduojama palikyti šaldytuve bent 2-3 dienas.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai