Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
100 g sviesto
150 g miltų
Žiupsnelio druskos
2 v. š. cukraus pudros
5 šaukštų šalto vandens
Kremui:
3 š. grietinėlės
0,5 š. jogurto
50 g cukraus
truputį citrinos sulčių


Gaminimas:
Tešlai
Šaltą sviestą sutarkuokite arba supjaustykite smulkiais gabalėliais ir sumaišykite su miltais, cukraus pudra ir druska. Darykite tą greitai ir geriausia  virtuviniu kombainu, nes labai svarbu, kad sviestas nepradėtų tirpti. Turi gautis sviesto ir miltų trupiniai į kuriuos supilkite šaltą vandenį, suminkykite tešlą, suvyniokite ją į polietileno plėvelę ir padėkite į šaldytuvą, kad atšaltų (ne mažiau kaip 30 min.)
Atšalusią tešlą iškočiokite iki 1– 1,5 cm storio ir ja išklokite kepimo skardą (aš naudoju skardą, kurios matmenys 23x23x2,5 cm arba 13x36x2,5 cm). Tešla turi padengti skardos dugną ir kraštus. Šakute subadykite tešlos dugną ir grąžinkite tešlą atgal į šaldytuvą dar kartą atvėsti 15 – 20 min.
Įkaitinkite orkaitę iki 180?C laipsnių ir kepkite apie 25 min.
Kremui
Sumaišykite grietinėlę su jogurtu, cukrumi ir įspauskite citrinos sulčių (pagal skonį). Gerai išplakite mikseriu, kol masė sutirštės. Iškepusią tešlą ištraukite iš orkaitės. Ant jos pilkite pagamintą grietinėlės kremą, o ant šios išdėliokite uogas. Tartą įdėkite į šaldytuvą kuriam laikui, kad šiek tiek sustingtų.
Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai