Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
26 cm kepimo formai
Tešlai:
50 g sviesto
7 kiaušinių
150 g cukraus pudros
150 g miltų
20 g krakmolo
3 v. š.  kakavos miltelių
Pertepimui:
750 g  vyšnių, šaldytų
2 v. š.  cukraus
1 l grietinėlės
100 g cukraus pudros
12 g želatinos
Citrinos sulčių
Biskvitų apšlakstymui:
40 ml  likerio, vyšnių
Vyšnių sulčių (likusių nuo vyšnių)
 


Gaminimas:
Orkaitę įkaitinkite iki 180° C. Pasiruoškite kepimo formą. Ištirpinkite sviestą.
Trynius sumaišykite su cukraus pudra, dubenį įstatykite į karšto vandens vonelę ir išplakite iki putų. Baltymus su trupučiu druskos išplakite iki standžių putų.
Išplaktus kiaušinių baltymus sudėkite į trynius. Sumaišykite miltus su krakmolu ir kakavos milteliais ir išsijokite ant kiaušinių mišinio.
Į masę supilkite ištirpintą sviestą ir viską gerai išmaišykite.
Tešlą supilkite į kepimo formą. Kepkite apie 30 min.  iki 180° C įkaitintoje orkaitėje.
Vyšnias sumaišykite su dviem šaukštais cukraus ir šiek tiek pavirkite. Vyšnių sultis pasilikite biskvitų sulaistymui.
Grietinėle su cukraus pudra ir citrinos sultimis išplakite iki standžių putų.
Želatiną išmirkykite vandenyje, po to ištirpinkite kaitindami ant silpnos ugnies. Į ištirpintą želatiną įdėkite 3 šaukštus grietinėlės ir išmaišykite.
Želatinos ir grietinėlės mišinį supilkite į likusią grietinėlę ir viską išmaišykite. Masę palikite šaltai, kol ji truputį pastings.
Biskvitą padalinkite į tris dalis. Torto pagrindą apšlakstykite vyšnių likerio ir vyšnių sulčių mišiniu.
Ant pagrindo dėkite vyšnias ir uždėkite dalį grietinėlės. Ir taip kol padengsite visus biskvito pagrindus.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai