Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Lašiša, filė (sūdyta)
Ryžiai
Jūros dumblių lapai Nori
Vasabi
Sojos padažas
Lydytas sūris, Filadelfijos, tepamas
Agurkai
Actas, ryžių
Citrinos, skiltelės
Cukrus
Druska

Gaminimas:
Juostelėmis supjaustome lašišą bei agurką. Išverdame ryžius. Reikės 200 g ryžių ir 275 g vandens. Ryžiams užvirus, puodą uždenkite ir pavirkite apie 5 min. Tada nuimkite nuo viryklės, nupilkite vandenį ir palaikykite 10 min. Dabar apipilkite ryžius tokiu padažu:
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas druskos
2 šaukštai ryžių acto
visa tai sumaišius, kaitinkite, kol ištirps druska su cukrumi. Padažu užpilti ryžiai atvėsinami ir galima pradėti ruošti suši. Pasiruoškite indą šalto vandens, kuriame pašlapinsit rankas,kad prie jų neliptų ryžiai. Taigi, pavilgę rankas, ant dumblių lapo tolygiai dėkite ryžių sluoksnį, vis paspausdami juos. Palikite vieną dumblio lapo kraštą neuždengtą ryžiais - ta vieta bus sulipinamas ritinėlis. Tuomet apverskite viską, kad dumblio lapas liktų viršuje (ryžiai apačioje) ir juostele per dumblio vidurį dėkite įdarą - agurko, lašišos juosteles bei sūrį. Nepridėkite per daug - taip sušis bus tvirtesnis. Bambukinio kilimėlio pagalba susukite ritinėlį ir patepę tuščią dumblio kraštą vandeniu, suklijuokite. Apvoliokite suši ritinėlį ikruose ir vandeniu pašlapintu aštriu peiliu supjaustykite 8 lygiais gabalėliais.

Sušio gabalėlis pašlakstomas citrinos sultimis ir valgomas pavilgius į sojos padažą, sumaišytą su vasabi.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai