Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 kg sterko
200 g marinuotų baravykų
1-2 marinuoti agurkai
1 nedidelė morka
petražolės šaknis
2 svogūnai
1 nedidelis salieras
20 g želatinos
3-4 kvapnieji pipirai (Kvapieji pipirai)
1-2 citrinos
1,5 l vandens
druskos

Gaminimas:
Į pasūdytą vandenį sudėti susmulkintas daržoves, nurodytus prieskonius ir 30 min. pavirti.
Sterką išdarinėti per pakaklės pjūvį.
Į perkoštą karštą daržovių nuovirą sudėti paruoštą, stambiais gabalais supjaustytą žuvį ir virti ant silpnos ugnies. Nuoviras žuvį turi apsemti. Išvirusią žuvį atsargiai išimti iš puodo ir, nuvarvinus skystį, sudėti į pusdubenį arba porcijomis į formeles. Aplink žuvį išdėlioti griežinėliais supjaustytus marinuotus agurkus ir baravykus.
Daržovių nuovirą virti, kol jo liks apie 0,5 l. Į karštą nuovirą supilti šaltame vandenyje išbrinkintą želatiną ir ją ištirpinti. Jeigu reikia, pasūdyti. Į kiek atvėsusį nuovirą supilti citrinos sultis.
Pradėjusiu stingti nuoviru apipilti žuvį ir laikyti vėsioje vietoje, kol drebučiai sustings. Papuošti citrinos griežinėliais. Baravykus galima keisti virtais pievagrybiais ar kitokiais marinuotais grybais.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai