Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
100 g juodojo šokolado
3 kiaušinių
300 g cukraus
240 ml saulėgrąžų aliejaus
300 g burokėlių, virtų
3 - 4 lašų vanilės esencijos
30 g kakavos miltelių
200 g miltų
1,5 a. š. kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
250 g pieniško šokolado


Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitinti iki 175 C. Kepimo formos vidų ištepti aliejumi ir apibarstyti miltais.
2. Sulaužytą į gabaliukus šokoladą ištirpinti karštų garų vonelėje.
3. Burokėlius supjaustom gabaliukais ir sutrinam smulkintuvu iki vientisos masės.
4. Kiaušinius išplakame su cukrumi, aliejumi ir vanilės esencija. Supilame burokėlius ir šokoladą, išmaišom.
5. Atskirame dubenyje sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Po truputį suberiam į burokėlių masę, išmaišom.
6. Pilame tešlą į formą.
7. Kepame apie 1 valandą. Jei forma didesnė, kepimo laikas gali trumpėti iki 30 minučių. Tad su pagaliuku pradėti tikrinti nuo 30 kepimo minutės.
8. Iškepusį pyragą verčiam lauk iš formos. Paliekame šiek tiek ataušti.
9. Per ta laiką sulaužom gabaliukais pienišką šokoladą ir ištirpinam. Apliejame dar karštu šokoladu mūsų pyragą. Valgyti galima iškart arba palaukti, kol šokoladas sustings.
P.S. Pyragą galima pertepti uogiene. Aš pertepiau vyšnių uogiene.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai