Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
113 g minkšto sviesto
1/2 puoduko žemės riešutų sviesto (1 puodukas - apie 250 ml)
150 g cukraus
1 kiaušinis
1 šaukštelis vanilės esencijos
200 g miltų
1/2 šaukštelio kepimo sodos

Gaminimas:
Į dubenį sudėti sviestą ir elektriniu maišytuvu išsukti.
Sudėti riešutų sviestą, vėl gerai išsukti ir po truputi pilti cukrų. Įmušti kiaušinį ir supilti vanilės esenciją.
Į kitą dubenį supilti miltus, sodą, sumaišyti ir persijoti. Ranka maišant pilti miltus. Suminkyti tešlą.
Daryti apvalius vienodus, nedidelius kamuoliukus. Dėti ant pateptos be kraštų skardos 5 cm vienas nuo kito atstumo. Šakute kiekvieną kryžmai įspausti.
Kepti įkaitintoje 180° C orkaitėje apie 12-15 min. arba iki auksines spalvos.
Išėmus iš orkaitės minutę neliesti. Po to sudėti ant tinklelio, kad visai atvėstų.
Laikyti sandariai uždarytus.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
100 g margarino VILNIUS kepiniams
100 g rudojo cukraus
100 g žemės riešutų sviesto
1 kiaušinis
175 g miltų
5 g kepimo miltelių


Gaminimas:
Išlydytą margariną išplakame su cukrumi ir žemės riešutų sviestu. Įmušame kiaušinį ir dar kartą viską išplakame. Supilame kepimo miltelius ir miltus, bei išminkome tešlą. Iš pagamintos tešlos padarome nedidelius storesnius paplotėlius ir sudedame į kepimo popieriumi išklotos skardelės, palikdami tarpelius. Kepame 200 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai