Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
200 g margarino
1 a. š. vanilinio cukraus
4 kiaušinio tryniai
2 v. š. grietinės
500 g kvietinių miltų
1 a. š. kepimo miltelių
3 v. š. cukraus
4 kiaušinio baltymai
200 g slyvų


Gaminimas:
Margarino ištrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įdėti 4 trynius. Sudėti grietinę, miltus, kepimo miltelius. Užminkyti tešlą.
Puse tešlos iškloti formą, sudėti slyvas, apibarstyti vaniliniu cukrumi ir cinamonu. Kepti 30 min. 180 laipsnių orkaitėje. Tada pyragą išimti ir ant viršaus sukrėsti su 3 v. š. cukraus plaktus baltymus, tada - likusią tešlą. Dar kepti apie 25 min. 180 laipsnių orkaitėje.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
10 vnt. džiovintų slyvų (galima naudoti ir šviežias)
1 saujelė graikinių riešutų (papuošimui)
Biskvitui:
250 g kondensuoto saldinto pieno
2 kiaušiniai
100 g miltų
1 šaukštelis citrinos sulčių
0,5 šaukštelio sodos
Pertepimui:
250 ml pieno
300 ml grietinėlės (35 proc.)
20 g želatinos
60 g cukraus pudros
Skardos patepimui:
20 g margarino VILNIUS kepiniams


Gaminimas:
Bikvitas:
Užmaišome tešlą iš biskvitui skirtų produktų (viską sumaišome).
Ištepame margarinu VILNIUS kepiniams kepimo formą. Į ją supilame tešlą ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
Kol biskvitas iškeps, pasigaminame pertepimui skirtą kremą.
Pertepimas:
ištirpiname želatiną piene.
Pieną su želatina išplakame su grietinėle ir cukraus pudra.
Formuojame pyragą:
iškepusį biskvitą perpjauname per pusę.
Vieną dalį biskvito dedame ant torto formos dugno, sudedame slyvas ir ant viršaus supilame sluoksnį paruošto kremo. Biskvitą reikia apipjauti, nes jo forma turi būti mažesnė nei torto formos dugnas. Nuo kraštų turi likti po 1-2 cm.
Ant viršaus uždedame antrąją biskvito dalį. Pyrago šonus užpildome kremu, viršų plonai patepame likusiu kremu ir užbarstome likusiais biskvito trupiniais. Papuošimui naudojau graikinius riešutus.
Dedame į šaldytuvą 3-5 valandoms.
Skanaus :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
1 kg slyvų
250 ml pieno
1 paketas mielių
50 ml vandens
100 g cukraus
druska
100 g margarino VILNIUS kepiniams
500 g miltų
Aptepimui:
200 g grietinės
100 g cukraus
vanilinis cukrus
50 ml romo


Gaminimas:
Sausas mieles sumaišome su šaukšteliu cukraus ir šiltu vandeniu. Paliekame šiltoje vietoje, kur suputos.
Karštą pieną sumaišome su druska, cukrumi ir margarinu. Maišome, kol viskas ištirpsta. Suberiame pusė miltų ir išmaišome iki vientisos masės. Supilame mieles ir vėl išmaišome. Pamažu beriame likusius miltus, minkome tešlą, kuri neliptų prie rankų. Paliekame šiltoje vietoje padvigubėti.
Tešlą išminkome ir dedame į kepimo formą. Paliekame pastovėti, į tą laiką pasiruošiame slyvas. Slyvas nuplauname, nusausiname, perpjauname pusiau ir pašaliname sėklas.
Tešlą sukarpome žirklėmis ir dėliojame slyvas, kad jos būtų šonu. Ant viršaus pilame kremą padarytą iš grietinės, vanilinio cukraus, cukraus ir romo.
Kepame 40 minučių įkaitintoje orkaitėje iki 185 C laipsnių. Iškepusį paliekame 20 minučių pastovėti, tada išimame iš formos ir paliekame galutinai atvėsti.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai