Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
600 g baltujų porų bamblių
100 g morkos
100 g saliero
2 svogūnai
1 česnako skiltelė
1 bandelė
90 g sviesto
200 g kiaulienos faršo
1 šaukštas kapotų petražolių
1 kiaušinis, juodųjų pipirų
1/8 l baltojo vyno
30 g miltų
1/8 l pieno
50 g tarkuoto sūrio


Gaminimas:
Puode  užvirinti 1/2 l vandens. Porus supjaustyti atitinkamo dydžio gabaliukais (kad tilptų į kepimo formą), sudėti į verdantį vandenį ir pavirti 2 minutes. Porų gabaliukus išgriebti iš vandens, perpjauti išilgai pusiau ir nuplauti. Nuovirą perkošti.
Bandelę išmirkyti šaltame vandenyje. Daržoves nulupti, sutarkuoti arba smulkiai supjaustyti ir patroškinti su 40 g sviesto. Nukelti nuo viryklės ir sumaišyti su nuspausta bandele ir faršu. Apibarstyti petražolėmis, įmušti kiaušinį, pagardinti druska ir pipirais, gerai išminkyti ir įdaryti porų puseles.
Įdarytus porus sudėti į sviestu išteptą kepimo formą, užpilti vynu ir 1/8 l porų nuoviro. Kepti 20 minučių.
Keptuvėje įkaitinti 30 g sviesto, pakepinti multus, supilti pieną, sultinį ir išvirti padažą. Porus užpilti padažu, apibarstyti sūriu, sviesto drožlėmis ir apkepti įkaitintoje orkaitėje.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai