Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
130 g miltų
60 g sumaltų graikinių riešutų
60 g sviesto
65 g cukraus
1 kiaušinis
druska
2 puodukai konservuotų abrikosų (1 puodukas - apie 250 ml)
675 g sausos varškės
120 g cukraus
1 šaukštas tarkuotos citrinos žievelės
1 puodukas grietinėlės plakimui
3 šaukštai želatinos
2 citrinų sultys

Gaminimas:
Miltus, riešutus, sviestą, cukrų, kiaušinį ir druską greit suminkyti ir, sudėjus į aliuminio foliją, trumpam padėti į šaldytuvą.
Paimti 20x30 cm skardą, patepti sviestu.
Tešlą ant miltais pabarstyto sviestinio popieriaus, pridengus kitu popieriaus lapu iškočioti pagal skardos dydį. Padėti ant skardos, šakute šiek tiek subadyti ir kepti įkaitintoje 180° C orkaitėje apie 20 minučių. Iškepus atvėsinti.
Abrikosus padėti ant sietelio, kad nuvarvėtų.
Varškę permalti mėsmale arba pertrinti per sietą. Sudėti cukrų, supilti citrinos sultis, suberti citrinos žievelę ir viską gerai ištrinti.
Želatiną supilti į dubenėlį ir užpilti vandens, kad išbrinktų.
Paimti 1/2 puoduko abrikosų sirupo ir ant silpnos ugnies pašildyti, sudėti želatiną ir maišant palengva kaitinti, kol želatina ištirps (tik neužvirinti).
Supilti į paruoštą varškę, įberti truputį druskos ir išmaišyti.
Grietinėlę išplakti ir palengva įmaišyti į varškę.
Ant iškepto pagrindo išdėlioti abrikosus ir ant jų paskleisti varškę. Išlyginti ir padėti į šaldytuvą.
Tiekiant į stalą supjaustyti 10x5 cm keturkampiais. Papuošti keliais mėtų lapeliais.
Vietoj abrikosų tinka ir šviežios braškės.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai