Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Plikytai tešlai:
1 stiklinė vandens
125 g margarino
1 stiklinė miltų
1 žiupsnelis druskos
5 – 6 kiaušiniai
Kremui:
3 saldūs varškės sūreliai
100 g sviesto
0,5 indelio kondensuoto pieno


Gaminimas:
Išeina maždaug 55 vidutinio dydžio eklerai.
P.S. turiu tris eklerų recepto variantus, plikytos tešlos receptas beveik tas pats, tik skiriasi įdarai, bet apie tai toliau.
Kitas kremo variantas:
1 stiklinė grietinėlės
5 kiaušinių tryniai
0,5 šaukštelio vanilino
1 šaukštelis cukraus
200 g persikų
200 g vynuogių
100 g kriaušių
1 šaukštelis želatinos
0,5 stiklinės vaisių sulčių
Šis kremas gaminamas taip: Grietinėlės, trynių, cukraus ir vanilino mišinį kaitinti vandens vonelėje, kol masė sutirštėja.
Susmulkintus vaisius pamirkyti vaisių sulčių drebučiuose ir apdėti kremą.
Plikytos tešlos gaminimas:
Puode užvirinamas vanduo su druska, sudedamas margarinas, verdama nuolat maišant kol jis ištirpsta. Tada suberiami miltai ir plakama plakikliu kol tešla atlimpa nuo puodo sienelių.
Puodas nuimamas nuo ugnies, įstatomas į šaltą vandenį ir nuolat plakant paeiliui mušami kiaušiniai.
PATARIMAS: jei įmušus kiaušinį plaksite 1 – 2 min. nenustojant plakti, tešla bus puresnė. 
Iš tešlos ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos su šaukštu arba konditeriniu švirkštu ar maišeliu formuojami eklerai. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 – 30 min. kol dailiai parunda.
DĖMESIO: pirmąsias 20 min., neatidarykite orkaitės, antraip eklerai sukris.
Paruoškite kremą:
Sūrelius, kondensuotą pieną ir sviestą išsukite iki vientisos masės.
Pyragėlių viršų nupjaukite arba įpjaukite šoną ir į vidų įkrėskite kremo, uždėkite viršūnėlę.
Apibarstykite milteliniu cukrumi ir gardžiuokitės ! Tiks ir išrankiausiam svečiui pavaišinti ir šeimynai pasmaguriauti.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai