Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
750 g šviežių morkų
25 g sviesto
600 ml vištienos sultinio
1 arbatinis šaukštelis cukraus
Druska
Šviežiai malti juodieji pipirai
150 ml pieno
75 g virtų ryžių
4 kambario temperatūros kiaušiniai
Žali svogūnų laiškai
150 ml grietinės arba plaktos grietinėlės


Gaminimas:
Puode ištirpiname sviestą, suberiame supjaustytas morkas ir 2 - 3 min pakepiname.
Supilame vištienos sultinį, suberiame cukrų, pasūdome, įberiame pipirų. Užverdame, sumažiname ugnį ir apie 30 min paverdame neuždengę puodo, kol suminkštėja morkos.
Puodą nukeliame nuo ugnies, atvėsiname, morkas su sultiniu supilame į kitą indą ir sutriname plakikliu.
Morkų tyrę supilame atgal į išplautą puodą, įmaišome išvirtus ryžius, po to supilame pieną. Pasūdome. Sriubą pakaitiname ant silpnos ugnies, bet neužverdame.
Įmušame kiaušinius, pakaitiname apie 8 min., kol kiaušinius galima išgriebti šaukštu.
Į kiekvieną paruoštą pašildytą sriubos lėkštę šaukštu išgriebiame kiaušinius ir užpilame juos sriuba. Apibarstome sukapotais žalių svogūnų laiškais, uždedame suplaktos grietinės arba grietinėlės ir tuoj pat tiekiame.
Pastabos: Kiaušinius, išėmę iš šaldytuvo, 1 val. palaikome kambario temperatūroje.  Kiaušiniai ilgiau stingsta sriuboje. Prie sriubos tinka skrudinta arba rupi duona.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai