Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 valgomas šaukštas mielių
4 valgomi šaukštai šilto vandens
200 ml kefyro
100 g cukraus
900 g miltų
2 kiaušiniai
85 g sviesto
1 žiupsnelis druskos
2 valgomi šaukštai cukraus kepimo skardai pabarstyti
2 valgomi šaukštai džiūvėsių kepimo skardai pabarstyti
2 valgomi šaukštai aguonų
2 valgomi šaukštai razinų


Gaminimas:
Mieles ištirpinau šiltame vandenyje su 100 g cukraus ir 2 valgomais šaukštais miltų. Palikau, kol pradėjo vykti rūgimo procesas. Maždaug 10 - 15 minučių.
Sviestą ištirpinau, supyliau į jau pradėjusį "burbuliuoti" raugą, įmušiau kiaušinius, pyliau kefyrą, subėriau miltus, sumaišytus su druska ir užminkiau tešlą. Minkyti reikia tol, kol tešla pasidaro vientisa ir nelipni. Palikau nakčiai balkone, kad ramiai sau kiltų.
Nežinau, sutapimas ar ne, bet šaltai kildintos tešlos kepiniai neturi mielių kvapo valgant. Žinoma, galima ir nelaukti per naktį. Šaldytuve pakils per 3 - 4 valandas.
Ryte pakilusią tešlą dar kartą perminkiau ir jau kambario temperatūroje palikau dar kartą pakilti.
Pakilusią padalinau į 3 dalis, nes manoji kepimo skarda buvo mažoka visam tešlos kiekiui. Vieną dalį atidėjau šalin. Antrą dalį išminkiau su razinomis ir aguonomis. Iškočiojau aguoninę ir "nepagerintą" dalis vienodo dydžio stačiakampiais. Maišytą su aguonomis tešlos stačiakampį uždėjau ant iškočioto tešlos stačiakampio be priedų. Susukau į volelį.
Kepimo skardą gausiai ištepiau sviestu, pabarsčiau džiuvėsėliais taip, kad jie padengtų ir skardos šonus. Dėjau tešlos volelį , galus užspaudžiau. Palikau pakilti valandai.
Kepiau 170 laipsnių orkaitėje 40 minučių. Ilgiau nereikėjo.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai