Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
26 cm skersmens tortui (svėrė ~2 kg)
Stiklinė 250 ml

Biskvitui:
6 kiaušinių
1 stiklinė cukraus
2 šaukštų vandens
1 arbatinis šaukštelio kepimo miltelių
200 g miltų
Kremui:
500 g maskarponės
420 g grietinelės
100 g cukraus
Citrinos sulčių
Juodųjų serbentų putėsiai:
500 ml juodųjų serbentų
100 g cukraus (jei trinti be cukraus)
20-30 g želatinos
Sulaistymui:
Juodosios arbatos
Citrinos


Gaminimas:
Biskvitas. Išplakti standžiai baltymus, po truputį supilti cukrų. Kai baltymai bus tinkamai išplakti, dėti po viena trynį, po kiekvieno vis paplakant.
Miltus persijoti su kepimo milteliais. Supilti į kiaušinių masę, vandenį taip pat ir palengva mediniu šaukštu viską permaišyti.
Orkaitę įkaitinti 180°C temp. 
Į 26 cm. kepimo skardą tiesti tik ant dugno kepimo popierių ( kraštų negalima nei sutepti riebalais, nei palikti kepimo popieriaus) ir supilti tešlą.
Kepti 30 min. Orkaitės durelių kepimo metu neatidarinėti.
Kremas: Grietinėlę išplakama su cukrumi ir citrinos sultimis ir sujungiame su maskarponės kremu.
Juodųjų serbentų putėsiai: Uogas katiname ant viryklės, kol ištirps išbrinkinta želatina. Masę pertriname per sietelį. Pradėjus stingti serbentus išplakame su mikseriu iki masė padvigubės ir pavirs i putas.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai