Santrauka: Kulinariniai ingridientai
Tema sukurta: 2011.07.02 19:51
2011.07.02 19:51 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Žonglierius
Žonglierius
Meistras
Sveiki visi, taigi nusprendžiau pasidaryti porą patiekalų.
Bet man reikia ingridientų, tad nusprendžiau natūraliai pasidaryti visko. Taigi:
Kaip pasidaryti grietinėlės (ledams neperkant)
kaip pasidaryti skanios naminės giros.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2011.07.02 20:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Dmx20
Dmx20
Didmeistris
gūglėj: "Kaip pasidaryti grietinėlę", "Kaip pasidaryti girą" arba "Grietinėlės receptas/Giros receptas" iškart primeta daug..
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2011.07.02 23:07 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Tidiš
Tidiš
Pradedantysis
Kad grietinėlę pasidaryt reikia natūralaus pieno.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2011.07.03 00:07 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Česiukas
Česiukas
Pažengęs
aš tai perku krautuvėj dėžutę GERA GIRA, ten yra instrukcija kaip daryt, tik priedo dar razinų įdedu, kiek išbandžiau šita man skaniausia gaunasi.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2011.07.03 13:41 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


gražioji
gražioji
Pradedantysis
galiu patart, kaip pasidaryt grietinėlę, jei jau nusprendei pirktinės nenaudot:
1. pamelži karvę
2. atskiri grietinėlę nuo pieno (išseparuoji)
3. grietinėlę pasterizuoji (homogenizuoji, dezodoruoji)
4. atšaldai
tada jau darai ką nori: pili į kavą, plaki, gamini ledus, desertus beje, būtų naivu tikėtis, kad užšaldžius grietinėlę pagaminsi ledus. mat, pramonėje taikomos tokios technologijos, kurių namie nepritaikysi: paruoštas ledų mišinys prisotinamas oro (išplakamas, jo tūris ir konsistencija pasikeičia). tada ledai dar ilgokai brandinami. tai tiek ir to vargo su gira būtų kur kas paprasčiau sąlyginai
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2011.07.03 15:29 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Tidiš
Tidiš
Pradedantysis
Reikės eit į turgų.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2011.07.03 18:21 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


G04Tereza
G04Tereza
Patyręs
Paprasciausiai nueik i turgu, nusipirk naminio pieno, padek i saldytuva ir kai nusistoves ant pavrsiaus grietinele, ja paprasciausiai nugraibyk atsargiai nuo pavirsiaus. Kuo atsargiau nuimsi grietinele (kuo maziau pieno pakabinsi), tuo tirstesne bus grietinele, o jei kokiems padazams, tai tiks ir su daugiau pieno. Aisku is 1 ltr pieno, kad ir koks baltymingas bei riebus jis bebutu, grietineles ne kazka prigraibysi. As perku maziausiai 3 ltr is karto, supilu i placiu kaklu puodyne, siek tiek atsaldau, virsutinio sluoksnio nemazai nusemiu i kita puodyne - apie 1.5 ltr, dar pavesinu ir tada virsutinio sluoksnio apie 0.3-0.4 ltr atidedu plakimui tirstesnes grietineles, o likusia naudoju padazams. Nenugriebta piena rauginu ir is jo gaminu naminius jogurtus be jokiu E. Visai neprastas iseina ir is to likusio nugriebto pieno. ir nesimaivau su jokiais ten tirstikliais. Nebent padazui patarkuoju parmezano, visai nieko musu lietuviskas Dziugas tinka. Kai buna Maximoj ispardavimas iki 27 Lt/kg, nusiperku po keleta gabalu ir isimetu i saldikli, pasidalinusi porcijomis, kai reikia issiimu is kameros ir bulvine tarka susitrina labai smulkiai ir padaze labai greit issileidzia - net druskos beveik nebereikia, nes surus pats suris.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai