Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
100 g cukraus
450 g persijotų miltų
2 šaukšteliai  Santa Maria malto imbiero
2 šaukšteliai Santa Maria cinamono
2 šaukšteliai Santa Maria kepimo miltelių arba sodos
1 lygus šaukštelis Santa Maria druskos
0,5 šauktelio Santa Maria maltų gvazdikėlių
0,5 šaukštelio Santa Maria malto muskato riešuto
225 g sviesto, supjaustyto kubeliais
0,5 puodelio skysto medaus
 


Gaminimas:
Sumaišykite cukrų, miltus, kepimo miltelius (ar sodą), druską, imbierą, gvazikėlius, cinamoną ir muskatą. Sudėkite sviestą ir pirštais trinkite, kol susidarys smulkūs tešlos trupinėliai. Supilkite medų ir gerai išmaišykite. Paminkykite, kol susiformuos tešla. Palaikykite tešlą šaldytuve bent 1 valandą.
Tešlą iškočiokite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų. Pageidautina ki 3 mm storio. Išpjauti norimos formos sausainius. Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 12 – 15 minučių. Išimti iš orkaitės, o po minutės perkelti ant grotelių ir ataušinti. Puošti pagal savo norus ir fantazijos galimybes :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai