Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
30 kiaušinių
160 g sviesto
2 kg špinatų,šaldytų
6 pundelių špinatų, jaunų
Druskos
30 riekių duonos, baltos
Padažui:
140 g sviesto
2 l pieno
140 g miltų
160 g sūrio, smulkiai tarkuoto Gruyère arba Emmental)
6 kiaušinių trynių
Pabarstymui:
Muskato
Pipirų (susmulkinto čili ir juodųjų)


Gaminimas:
Į keptuvę (po truputį) dėti šaldytų špinatų ir kepti, ant vidutinės ugnies, kol  išgaruos vanduo. 
Atskiroje keptuvėje sudėti kubeliais supjaustytą sviestą (prieš tai keptuvę įkaitinti). Tada sudėti šviežius špinatus. Pagardinti druska, pipirais ir dar šiek tiek pakepti.
Keptuvėje išlydyti sviestą. Išsilydžius jam, suberti miltus. Maišyti miltus iki vienalytės masės 4 - 5 minutes. Kuomet masė tampa rusvos spalvos, maišant, supilti pieną. Nenustojant maišyti, virti padažą, kol taps ganėtinai tirštas (virti bent 10 min.).Padažui leisti ataušti ir suberti smulkiai tarkuotą sūrį.
Kiaušinius sudėti virti į nedidelį kiekį užvirusio vandens (virti 6 min.). Išvirus, atšaldyti šaltame puode su vandeniu ir atsargiai nulupti (jog nesuplyštų). Ant duonos riekelių,formuojant vainiką, sudėlioti špinatus,o į vidurį dėti kiaušinį, užpilti padažo ir taip paruoštus kiaušinius pašauti į įkaitintą orkaitę. Kepti, kol kiaušinukai taps auksinės rudos spalvos.
Patiekti pabarsčius muskatu, pipirais bei druska.
www.ciopciop.lt
 
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai