Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
2 kg bulvių
1 kiaušinis
druska
Įdarui:
500 g maltos veršienos
50 g lašinukų
1 svogūnas
1 kiaušinis
malti pipirai
druska
Padažui:
Džiovinti grybai (keletas)
Rūkyta šoninė
Svogūnas
Grietinė


Gaminimas:
Grybus iš vakaro užmerkite, ryte išvirkite ir susmulkinkite.
Pruoškite įdarą: lašinukus supjaustykite mažais kubeliais, svogūną susmulkinkite, pakepinkite su lašinukais ir ataušinkite. Tada sumaišykite su mėsos maliniu, kiaušiniu, gardinkite druska, pipirais ir pastatykite šaltai.
500 g. bulvių išvirkite su lupenomis, nulupkite ir sumalkite.Likusias bulves nuskuskite, sutarkuokite, nusunkite. Leiskite sunkai nusistovėti ir išgriebkite nuo dugno 2 - 3 šaukštus krakmolo. Sumaišykite tarkius su virtomis bulvėmis, pridėkite krakmolą, kiaušinį, pasūdykite.
Iš tešlos darykite paplotėlius, dėkite į jų vidų šaukštą įdaro ir dailiai užlyginkite.
Dėkite didžkukulius į verdantį vandenį, palaukite, kol užvirs ir jie iškils į viršų. Tuomet ugnį sumažinkite ugnį ir virkite apie 30 min.
Gaminkite padažą: paspirginkite susmulkintą šoninę su svogūnais ir grybais. Kai svogūnai apkeps, krėskite grietinę ir dar pakaitinkite.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai