Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
300 g miltų
3 šaukšteliai kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
1/4 šaukštelio druskos
226 g sviesto
4 kiaušiniai
1 stiklinė pieno
1/2 stiklinės citrinos sulčių
1 tarkuota citrinos žievelė
100 g miltinio cukraus
1/5 šaukštelio vanilės esencijos

Gaminimas:
Į dubenį supilti miltus, kepimo miltelius, druską. Sumaišyti, tris kartus persijoti ir padėti į šalį.
Sviestą sudėti į dubenį ir mikseriu gerai išsukti. Sumažinus mikserio greitį, po truputį suberti cukrų ir sudėti po vieną kiaušinį. Plakti, kol masė taps tiršta ir dvigubai padidės.
Mediniu šaukštu maišant, palengva po truputį berti paruoštus miltus, po truputį pilti pieną.
Po to įmaišyti 3 šaukštus citrinos sulčių ir citrinos žieveles.
Imti apvalią 30 cm skersmens formą su skyle. Patepti sviestu, pabarstyti miltais, neprilipusius nukratyti.
Atsargiai supilti tešlą, vengiant oro pūslių.
Kepti įkaitintoje orkaitėje prie 180°C 45-55 minutes.
Išėmus iš orkaitės, palaikyti 1-2 minutes.
Po to atsargiai išversti pyragą ant vielinio tinklelio.
Į dubenėlį supilti likusias citrinos sultis, 100 g miltinio cukraus, vanilės ekstraktą. Viską gerai išmaišyti.
Kol pyragas šiltas, šepetėliu aptepti paviršių. 1 val. palaikyti, kad atvėstų.
Tiekiant į stalą pyragą galima papuošti šviežiomis uogomis.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai