Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
naktis ir diena vilnius,
šližys,
nemexia,
vaivorykštinės avies,
sena laboratorija,
sena labaratorija,
karnavalines kaukes,
kolekcijos,
ropė,
sala,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Šepetiškių g., Anykščių m., Anykščių r. sav.,
Šilelio g., Anykščių m., Anykščių r. sav.,
Šilo g., Anykščių m., Anykščių r. sav.,
Šilo skg., Anykščių m., Anykščių r. sav.,
Šlavės g., Anykščių m., Anykščių r. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 2 nedideli kiaulės liežuviai 100 g šaldytų žirnelių 100 g konservuotų kukurūzų 1 poras 2 nedidelių svogūnų 1 saliero stiebas 1 ilgavaisis agurkas 1 gabaliuko geltonos saldžiosios
paprikos 1 pundelio žalių rozmarinų 1 pundelio žalių petražolių 1 žiupsnelis šaldytų krapų Juodųjų pipirų - pagal skonį Maltų lauro lapelių (truputį) Kalendros (truputį) 1 šaukšto grietinės 1 šaukšto majonezo 1 citrina Druska - pgal skonį 1 žiupsnelis
cukraus "Farinas" 40-50 g želatinos
Gaminimas: Išvirti marinatą. Aš 1 litrui vandens ėmiau ant galo šaukštelio "Dansukker" cukraus "Farinas", 2 šaukštus druskos, pusę šaukštelio juodųjų pipirų, pusę šaukštelio maltų lauro lapelių, žiupsnį
kalendros, šakelę rozmarinų. Į atvėsintą mariną įspausti apie 2 šaukštus citrinos, sudėti liežuvius ir vėsiai mirkyti. Aš laikiau 5 dienas. Tą marinatą išversti, liežuvius nuplauti ir dėti virti į vandenį, paskanintą vėl tais pačiais prieskoniais, tik jų dėti mažiau. Cukraus ir citrinos
nereikia. Dar įpjaustyti daržovių - poro, svogūno, saliero, galima morkos, įdėti petražolių, šakelę rozmarino. Virti apie pusantros valandos. Nulieti virintu šaltu vandeniu ir nulupti. Atšąlusį supjaustyti mažais kubeliais. Želei reikia išsivirti kitą daržovių sultinį, mat tas, kur verda
liežuvis, gaunasi labai neskaidrus. Aš į litrą vandens įbėriau šaukštelį druskos, po žiupsnį lauro lapelių, juodųjų pipirų, kalendros, įmečiau rozmarino šakelę. Sudėjau daržoves - svogūną, poro gabaliuką, saliero stiebo gabaliuką, petražolių, šaldytų krapų. Patiekalą aš ruošiau į vienkartines
stiklinaites. Perkirpus jos kraštus, labai patogu išimti. 2 viršutiniams sluoksniams užpilti paruošti želę iš daržovių sultinio ir želatinos pagal instrukciją, nurodytą ant pakuotės ir atvėsinti. Žalius žirnelius ir kukurūzus išdėlioti į indelius ir užpilti žele. Kai pirmasis sluoksnis
sušąla, suberti liežuvio gabaliukus ir užlieti žele. Kitą kartą gamindama bandysiu kombaino pagalba liežuvį gražiai supjaustyti plokštelėmis. Žaliam sluoksniui aš sunaudojau pusę litro smulkintų daržovių, bet jų gali būti ir daugiau. Smulkintuvu sumalti ilgą agurką, nedidelį svogūną, poro
gabalą, saliero stiebo nedidelį gabaliuką, geltonos paprikos apie ketvirtį. Jei kas nemėgsta paprikos ar saliero, galima nedėti. Įberti šaldytų krapų, druskos pagal skonį. Majonezą sumaišyti su grietine bei žiupsneliu juodųjų pipirų, sudėti ir viską išmaišyti. Nedideliame kiekyje daržovių
sultinio ištirpinti tiek želatinos, kiek pagal instrukciją reiktų turimam kiekiui daržovių tyrės. Paruošti, atvėsinti ir supylus į daržoves išmaišyti ir išpilstyti į stiklinaites. Kai sušąla, išimti iš stiklinių jas perkirpus, sudėti ant lėkštės, papuošti. Aš iš agurko išskobiau "vazą"
ir į ją įdėjau puokštę. Rozmarinas labai primena eglutę!
|
|
|
|
|