Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
ligo taurė 2024,
pagalba naujokams,
naujos užduotys,
bdsm,
vgtu,
vilnius tech,
salomėjos,
istrinti anketa,
100 kw,
okeanija,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Liepų al., Vaišvydavos k., Kauno r. sav.,
Medelyno g., Vaišvydavos k., Kauno r. sav.,
Miškininkų g., Vaišvydavos k., Kauno r. sav.,
Obelyno g., Vaišvydavos k., Kauno r. sav.,
Sodų g., Vaišvydavos k., Kauno r. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 1,5 stiklinės + 2 šaukštai miltų Žiupsnelis druskos ¾ stiklinės cukraus ½ stiklinės aliejaus (NE alyvuogių!) 2 šaukštai pieno ½ šaukštelio migdolų ekstrakto 30 g
(2 šaukštai) šalto sviesto 1 kg slyvų (juodų, mėlynų, raudonų – bet kokių!)
Gaminimas: 1. Orkaitę įkaitinti iki 220 C (425 F). 2. Kartu persijoti miltus, druską ir vieną šaukštą cukraus. 3. Nedideliame dubenėlyje išplakti aliejų, pieną ir migdolų ekstraktą; mišinį
supilti į persijotus miltus ir atsargiai išmaišyti, kol neliks sausų miltų. Svarbu nepermaišyti! 4. Tešla įspausti į apvalią žemą kepimo formą išsiimančiu dugnu, padengiant visą formos dugną ir kraštus maždaug 0.5 cm tešlos sluoksniu. 5. Atskirame dubenėlyje sumašyti 2 šaukštus miltų,
žiupsnelį druskos ir ¾ stiklinės cukraus. 6. Sviestą supjaustyti nedideliais gabalėliais, suberti į miltų ir cukraus mišinį ir pirštais viską pertrinti, kol tešla taps panaši į drėgną smėlį (ir primins puikias atostogas pajūryje…). 7. Slyvas supjaustyti maždaug 2 cm storio
riekelėmis ir jas išdėlioti ant tešla išklotos skardos. Slyvų riekeles stengtis išdėlioti kuo tankiau, klojant vieną ant kitos ir nepaliekant jokių tarpų. 8. Ant išdėliotų slyvų suberti smėlinę tešlą. 9. Kepti 35-40 minučių, kol pyrago kraštai gražiai paruduos, o paviršius ims burbuliuoti
slyvų sulčių burbuliukais. 10. Pyragą atvėsinti skardoje. Patiekalus galite pagardinti skaldytais grūdais ir kviečiais „Activus“! Šis produktas puikiai tinka įvairiems sveikuolių patiekalams, jogurtui ar varškei, faršui, duonai ir kitiems miltiniams konditerijos
gaminiams. Skaldyti grūdai yra natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis!
|
|
|
|
|