Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
istrinti anketa,
100 kw,
okeanija,
ieva,
gabrielė,
'or,
akmens sodo elementai,
nijole pareigyte,
aratikų lobių sala,
flamingų medis,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Kaminkelio g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Kampo g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Kaniaviškių g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Kanklių g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Kapsų g., Vilniaus m., Vilniaus m. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 1 valgomas šaukštas mielių 4 valgomi šaukštai šilto vandens 200 ml kefyro 100 g cukraus 900 g miltų 2 kiaušiniai 85 g sviesto 1 žiupsnelis druskos 2 valgomi šaukštai cukraus
kepimo skardai pabarstyti 2 valgomi šaukštai džiūvėsių kepimo skardai pabarstyti 2 valgomi šaukštai aguonų 2 valgomi šaukštai razinų
Gaminimas: Mieles ištirpinau šiltame vandenyje su 100 g cukraus ir 2 valgomais šaukštais miltų. Palikau, kol pradėjo vykti rūgimo
procesas. Maždaug 10 - 15 minučių. Sviestą ištirpinau, supyliau į jau pradėjusį "burbuliuoti" raugą, įmušiau kiaušinius, pyliau kefyrą, subėriau miltus, sumaišytus su druska ir užminkiau tešlą. Minkyti reikia tol, kol tešla pasidaro vientisa ir nelipni. Palikau nakčiai balkone, kad
ramiai sau kiltų. Nežinau, sutapimas ar ne, bet šaltai kildintos tešlos kepiniai neturi mielių kvapo valgant. Žinoma, galima ir nelaukti per naktį. Šaldytuve pakils per 3 - 4 valandas. Ryte pakilusią tešlą dar kartą perminkiau ir jau kambario temperatūroje palikau dar kartą
pakilti. Pakilusią padalinau į 3 dalis, nes manoji kepimo skarda buvo mažoka visam tešlos kiekiui. Vieną dalį atidėjau šalin. Antrą dalį išminkiau su razinomis ir aguonomis. Iškočiojau aguoninę ir "nepagerintą" dalis vienodo dydžio stačiakampiais. Maišytą su aguonomis tešlos
stačiakampį uždėjau ant iškočioto tešlos stačiakampio be priedų. Susukau į volelį. Kepimo skardą gausiai ištepiau sviestu, pabarsčiau džiuvėsėliais taip, kad jie padengtų ir skardos šonus. Dėjau tešlos volelį , galus užspaudžiau. Palikau pakilti valandai. Kepiau 170 laipsnių orkaitėje 40
minučių. Ilgiau nereikėjo.
|
|
|
|
|