Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
jurgita zakaikaite,
jurgita jackiene,
vandens anga,
8=ukis,
priaugti,
fotosesija,
220 volt,
naktis ir diena vilnius,
šližys,
nemexia,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Turgaus a., Katyčių mstl., Šilutės r. sav.,
Aušros g., Kintų mstl., Šilutės r. sav.,
Jaunimo g., Kintų mstl., Šilutės r. sav.,
Kuršių g., Kintų mstl., Šilutės r. sav.,
Minijos g., Kintų mstl., Šilutės r. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
![Nauja žinutė Nauja žinutė](//img.draugas.lt/forumas/themes/draugas/images/document_new.gif) |
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 700 g ruginių miltų 300 g kvietinių miltų 100 g avižinių dribsnių 150 g graikiškų riešutų 150 g džiovintų slyvų (be kauliukų) 2 arbatiniai šaukšteliai Druskos 100 g cukraus 2
valgomi šaukštai raugo 800 ml šalto vandens
Gaminimas: Vandenyje išmaišyti 3 šaukštus raugo, sudėti cukrų, druską, nuplikytus riešutus ir slyvas, avižinius dribsnius. Viską gerai išmaišyti. Tada sudėti miltus ir vėl viską gerai išmaišyti. 3 šaukštus raugo įdėti į indelį ir
laikyti šaldytuve iki kito kepimo, pridengti, bet neuždaryti sandariai. Gautą duonos masę sudėti į kepimo formą išteptą aliejumi (labai nedaug). Viršų duonelės sulyginti gerai sušlapintomis rankomis. Duona pakyla apie pusantro karto, todėl jei forma nedidelė, geriau tešlą dalinti į dvi dalis.
Formą palikti orkaitėje per naktį nors galite ir viską paruošti ryte, o vakare po 8-9 val. galėsite kepti. Svarbiausia, kad nejudintumėte paruoštos kepti duonos. Ir triukšmo bei barnių duonelė nemėgsta!!! Kepti -190 laipsnių orkaitėje įjungus programą viršutinis/apatinis kaitinimas apie 1 val.
priklausomai nuo kiekio. Jei kartais nepakiltų, tuomet įjungti orkaitę 40 laipsnių ir laikyti valandėlę, kol pakyla, tik tuomet padidinti temperatūrą iki 190 laipsnių. Raugą, jei neturite, galite pasigaminti pačios (į dubenėlį ar stiklainiuką įberti kelis šaukštus miltų, įpilti šalto vandens ir
sumaišyti košelę. Tą košelę palaikyti šiltai kambario temperatūroje apie 3 dienas). Džiovintus vaisius, riešutus gerai nuplauti vandeniu su soda, riešutus palaikyti keliolika minučių karštame vandenyje, kad būtų minkštesni, viską prieš dedant į tešlą nuvarvinti.
|
|
|
|
|